Volg ons via
 
Print|

Huishoudplaza Helpt...nu nog beter!

08-01-2011 (19:27) | Miriam | ID = 3935 | Hits = 1471

In het eerste weekend van het nieuwe jaar heeft www.huishoudplaza.nl, de grootste nederlandstalige huis-, tuin- en keukenwebsite, een ware metamorfose ondergaan. De look and feel van Huishoudplaza.nl is sinds de start in 2003 nog nooit zo sterk gewijzigd als dit jaar. De site is geheel aangepast aan de nieuwste internettechnieken en doet qua uitstraling zijn naam eer aan: fris en helder.

Veel input van bezoekers 

Bij de start van de website draaide alles om tips om het huishouden te vereenvoudigen en plezieriger te maken. Alles onder het motto: Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Mede dankzij de input van vaste bezoekers groeide Huishoudplaza.nl uit naar een bijzonder veelzijdige huishoudsite. Al sinds jaar en dag plaatst een van de actieve leden met vaste regelmaat huishoudschema’s en weekmenu’s. Leden die erg van koken houden, plaatsen regelmatig recepten en vormen een online kookclub waar iedereen zich bij kan aansluiten. Ook de tuin krijgt de nodige aandacht. Het is zomaar een greep uit de onderwerpen waar veel mensen dagelijks voor terugkomen.

Community

Een ander, zeer belangrijk onderdeel is het forum. De forumleden vormen een hechte en toch open community waar iedereen van harte welkom is. De huisvrouwen en niet te vergeten huismannen kunnen op het forum van alles bespreken. Fanatieke poetsacties of goed gelukte kookkunst bijvoorbeeld. Maar ook gezin, hobby’s en vakanties. Het komt allemaal voorbij op het forum van huishoudplaza.nl. Het onderwerp “kinderen” werd zelfs zo vaak besproken dat daarvoor een aparte website in het leven werd geroepen, www.overkinderen.nl. Huishoudplaza.nl verwelkomt inmiddels ongeveer 170.000 bezoekers per maand. Geen wonder dus dat de website langzaam maar zeker uit haar jasje groeide. 

Social Media 

Het nieuwe Huishoudplaza.nl oogt modern. De tweedeling op de site is goed zichtbaar. Enerzijds zijn er de bijna 1800 tips en recepten die zijn vastgelegd in een snelle database. Dankzij het overzichtelijke zoeksysteem zijn de onderwerpen voor bezoekers snel terug te vinden. Anderszijds is er het communitygedeelte. Dat is volledig in stijl van de moderne social media. Uit de eerste reacties over de nieuwe Huishoudplaza.nl blijkt dat bezoekers erg enthousiast zijn. De verwachting is dat de bezoekersaantallen verder zullen toenemen dankzij de verbeterde structuur en zoekmachinevriendelijkheid.

 ********** 

Wat reacties van bezoekers:
  • “Complimenten Jeroen en Miriam, het ziet er super netjes uit!” 

  • “Miriam en Jeroen, jullie bedankt voor het neerzetten van deze site! Ziet er super uit. Hier moeten we heel wat jaartjes mee vooruit kunnen. “

  • “Het is een mooie site geworden, ik snap nog niet alles, maar heb al gezien dat sommige dingen veel handiger zijn voor mij. Dank jullie wel.”

  • “Jeroen en Miriam, proficiat met de mooie site! Het zal even wennen zijn, maar het is een mooie verbetering met de oude. Ik hoop hier nog heel lang te kunnen lezen, posten, huilen en lachen!! “

 Meest gezochte tips op Huishoudplaza.nl:

  •  Fruitvliegjes laat je verdwijnen door een bakje met water en een klein beetje azijn neer te zetten. Om fruitvliegjes uit de keuken te houden of van je terras kun je een sinaasappel doorsnijden en kruidnagel erin steken. Na een dag, de andere helft neerleggen en weer hetzelfde doen. Weg vliegjes!

  • Als je vetvlekken in je kleding hebt (wat wel eens gebeurt tijdens het braden) smeer er dan een beetje afwasmiddel op en was het vervolgens gewoon in de wasmachine uit.

  • Groene aanslag op je tegels verwijder je eenvoudig door kokend afgietsel van aardappelen op de groene aanslag te gooien. Laat het even inweken en borstel de tegels vervolgens schoon.

  • Roestvlekken verwijder je van metaal (bijv je strijkijzer) door een zalfje van zout en boter te maken. Dit moet je ongeveer een uur laten inwerken en daarna afnemen met een doek of keukenpapier. 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of nadere toelichting op dit persbericht, kunt u zich wenden tot Jeroen en/of Miriam Krikke. Zij zijn bereikbaar via het contactformulier op deze site. 

Huishoudplaza.nl is een website van Internet Concept Realisatie.