Volg ons via
 
 

Kikkers in de war door zomers weer

Kikkers in de war | Het extreem mooie herfstweer van de afgelopen week heeft er bij sommige kikkers voor gezorgd dat ze enigszins van slag geraakt zijn.

Het extreem mooie herfstweer van de afgelopen week heeft er bij sommige kikkers voor gezorgd dat ze enigszins van slag geraakt zijn. De stichting RAVON is nu op zoek naar meldingen van roepende bruine kikkers en heikikkers, iets wat normaalgesproken pas in het voorjaar te horen is.

Normaal gesproken zijn de bruine kikkers en heikikkers er in het voorjaar als eerste bij om zich voort te gaan planten. Net voordat ze de winterslaap ingaan zijn ze al goed voorbereid op een snelle start na de winterrust: de mannetjes hebben al paarborstels op de duimen ontwikkeld, de hormoonspiegels zijn hoog en de vrouwtjes zitten vol eieren. Dit proces wordt normaal gesproken afgeremd door koudere, aflopende temperaturen en het invallen van de nachtvorst. Als dit echter uitblijft, raken sommige kikkers in de war en denken ze al dat het voorjaar is. Afgelopen weken werden dan ook van enkele plaatsen roepende bruine kikkers en roepende heikikkers gemeld; dit waren mannetjes die blijkbaar al van plan waren om zich voort te gaan planten. 

Meer weten of roepende kikkers melden? Klik dan hier

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-10-2011
Hits: 2114
Categorie: 
Natuur
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kikker, voorjaar, herfst, paring, bruine kikker, heikikker