Volg ons via
 

HHP TV Aflevering 19 : Het feestmaal - Koken met fruit

Koken met fruit | HHP tv aflevering over het bereiden van een diner met fruit.

Koken met fruit

Iedereen weet dat fruit gezond voor je is en dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid twee stuks per dag is. Om aan deze twee stuks per dag te komen kun je fruit als ontbijt of als tussendoortje eten. Maar wist je dat je ook heerlijke en originele smaakcombinaties kan creëren door met fruit te koken?

In deze HHP TV aflevering laat sterren chef Marc Rewinkel zien hoe je in een handomdraai een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert met fruit klaarmaakt.

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

Koken met fruit kan prima met fruit uit blik. De reden om te kiezen voor fruit uit blik is gemak. Iedereen heeft altijd wel een blikje fruit staan. Een andere reden is dat het altijd rijp is. En als je teveel hebt, laat je de rest gewoon dicht en in de kast staan. Dat is bij vers fruit wel anders, want dat bederft. 

Voorgerecht: een salade van rucola, gepocheerde peren met een beetje blauwe kaas.

Hoofdgerecht: Mexicaanse kip met boontjes en een bijlage van ananas.

Nagerecht: een tarte van perzik. 

We beginnen met het nagerecht.

Nagerecht:

Neem een paar perziken uit blik. Doe boter in een pannetje. Daar een klein beetje suiker bij. Laat dat even goed karameliseren. Leg vervolgens de perziken op de suiker. Leg een plakje bladerdeeg op de perziken. Plaats gedurende een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180-185 graden. 

Als het nagerecht in de oven staat kun je verder met de Mexicaanse kip. 

Hoofdgerecht:

Snijd de kipfilet in reepjes. Peper en zout er op.Breng de kip verder op smaak met cajunkruiden. Bak de kip aan. Voeg de boontjes, de flageonetten (witte bonen) en de mais toe. Doe de koriander erbij en voeg op het laatste moment de ui, paprika en de verse tomaat toe. 

Voor de bijlage gebruik je ananas op sap. Doe er een klein beetje verse limoen en een klein beetje verse chili bij. Wat verse mint erbij. Goed husselen. 

Serveer dit als bijlage bij de kip.

Voorgerecht

Een snelle simpele salade. Neem een peer uit blik op eigen sap. Snijd deze in een waaiertje. Neem wat rucola. Maak een dressing van balsamico en olijfolie. Gebruik een diep bord. Doe daar de rucola op. Leg het peertje erop. Neem de blauwe kaas (een soort dat je grof kan brokkelen) en voeg dit toe.  Doe er 2 croutonnetjes over van uienbrood en de snelle salade is klaar. 

Neem de tarte tatin uit de oven en plaats op een bordje. 

Eet smakelijk!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 05-12-2011
Hits: 3537
Categorie: 
Eten & Drinken, Huishoudplaza TV, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
koken met fruit, diner bereiden, fruit