Volg ons via
 

Enquete: kwart jeugd wordt liever IT-er dan popster

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bill Gates voor Windows XP logoAls je een aantal jaar geleden aan een jongere vroeg wat hij het liefst wilde worden dan was 'popster' een veelgehoord antwoord. Tegenwoordig is dat anders: in een enquete liet bijna een kwart van de jongeren weten later het liefst met computers te willen werken. Slechts vijftien procent wil liever Gareth Gates zijn in plaats van Bill Gates. De leeftijd van de groep ondervraagden varieert van twaalf tot vijftien jaar. De jongeren kiezen voor Bill Gates omdat ze de technologie spannend vinden en omdat ze verwachten daarmee goed geld te kunnen verdienen. De verschuiving is niet helemaal onverwacht, zo zegt Flash Wilson, computerspecialist. De jeugd komt tegenwoordig veel vroeger met computers en techniek in aanraking:

She agrees children and teenagers are exposed to computers at a much younger age, thanks to the internet.

"Schoolkids are often found online asking for help with their homework. It's much easier to realise you have a flair for computing as a teenager nowadays," she said.

Het zou toch wat zijn als over 10 jaar 25% van de mensen werkzaam is in de IT. Dan wordt het nog druk! Ik had juist verwacht dat de IT sector zijn glans enigszins had verloren, dus dit onderzoeksresultaat komt voor mij als een verrassing.

(Bron: www.tweakers.net)

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 23-08-2003
Hits: 2490
Categorie: 
Computers & Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig