Volg ons via
 
 

Eet geen rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen

EHEC | Bacterie duikt opnieuw op. Advies : eet geen rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen

Eerder dit jaar zetten we op Huishoudplaza al eens de feiten en fabels over de EHEC bacterie op een rij. Afgelopen week is deze colibacterie weer opgedoken. Dit keer lijken rauwe rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen de boosdoeners te zijn. 

Het Ministerie van VWS adviseert voorlopig geen rauwe rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen te eten. In Frankrijk zijn deze groenten uit de handel zijn gehaald, omdat in de omgeving van Bordeaux mensen de STEC (EHEC) bacterie O104:H4 hebben opgelopen en een aantal van hen ook de nieraandoening HUS heeft. Deze bacterie is hetzelfde type dat in Duitsland de crisis heeft veroorzaakt. Frankrijk vermoedt dat de zaden van deze kiemgroenten de oorsprong van de besmetting zijn.

Het is nog niet bekend of deze zaden ook in Nederland zijn gebruikt. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit onderzoekt dit momenteel. Vooralsnog is de bacterie in ons land niet opgedoken.

Heb je pas geleden rauwe kiemgroenten gegeten en last van diarree, neem dan contact op met je huisarts. Dat geldt dus ook als je in een restaurant deze groenten op je bord hebt gehad.

Lees meer over de EHEC bacterie en over het voorkomen van ziekte als gevolg van deze bacterie in ons artikel EHEC Feiten en Fabels.Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-06-2011
Hits: 1747
Categorie: 
Gezondheid - Medisch
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
EHEC, ehec bacterie, ehec voorkomen, rucolakiemen, mosterdkiemen, fenegriekkiemen, colibacterie
Gerelateerde artikelen