Volg ons via
 

Eet geen rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen

EHEC | Bacterie duikt opnieuw op. Advies : eet geen rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen

Eerder dit jaar zetten we op Huishoudplaza al eens de feiten en fabels over de EHEC bacterie op een rij. Afgelopen week is deze colibacterie weer opgedoken. Dit keer lijken rauwe rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen de boosdoeners te zijn. 

Het Ministerie van VWS adviseert voorlopig geen rauwe rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen te eten. In Frankrijk zijn deze groenten uit de handel zijn gehaald, omdat in de omgeving van Bordeaux mensen de STEC (EHEC) bacterie O104:H4 hebben opgelopen en een aantal van hen ook de nieraandoening HUS heeft. Deze bacterie is hetzelfde type dat in Duitsland de crisis heeft veroorzaakt. Frankrijk vermoedt dat de zaden van deze kiemgroenten de oorsprong van de besmetting zijn.

Het is nog niet bekend of deze zaden ook in Nederland zijn gebruikt. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit onderzoekt dit momenteel. Vooralsnog is de bacterie in ons land niet opgedoken.

Heb je pas geleden rauwe kiemgroenten gegeten en last van diarree, neem dan contact op met je huisarts. Dat geldt dus ook als je in een restaurant deze groenten op je bord hebt gehad.

Lees meer over de EHEC bacterie en over het voorkomen van ziekte als gevolg van deze bacterie in ons artikel EHEC Feiten en Fabels.Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-06-2011
Hits: 2027
Categorie: 
Gezondheid - Medisch
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
EHEC, ehec bacterie, ehec voorkomen, rucolakiemen, mosterdkiemen, fenegriekkiemen, colibacterie