Volg ons via
 
 

Gemakkelijk schone vaatdoekjes? Doe ze in de vaatwasser!

Washplate | Gemakkelijk schone vaatdoekjes uit de vaatwasser. Nu mét kortingscode voor 25% korting!!

Gemakkelijk schone vaatdoekjes? Doe ze in de vaatwasser! 

Vaatdoekjes echt schoon wassen is relatief veel werk. Je moet de doekjes apart opsparen, samen op 90 graden wassen, ophangen, opvouwen en weer in het keukenkastje leggen. En om te voorkomen dat ze niet gaan stinken en ziekmakende bacteriën verspreiden moet je de vaatdoekjes elke dag verwisselen. Helaas geldt dat niet alleen voor de ouderwetse vaatdoek; ook microvezeldoekjes kosten gewoon veel werk. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het vaatdoekje regelmatig vergeten te wassen of niet op de juiste manier wassen, met alle nare gevolgen van dien. Dat kan makkelijker. En hygiënischer!

Met de Washplate ben je verlost van dit vervelende werk. En je wast de speciale microvezelfdoekjes ook nog eens schoner!De WashPlate laat je standaard in je vaatwasser staan zodat je hem bij het inruimen van de vaat vanzelf tegenkomt. Je spant het gebruikte vaatdoekje om de WashPlate en zet het terug in de vaatwasser; gewoon op de plaats van 1 bord. Laat verder de hoge temperatuur en de krachtige wasmiddelen van de vaatwasser het vaatdoekje diep reinigen. Doordat het doekje opgespannen is spoelen alle voedingsresten goed af. Dat niet alleen; hierdoor wordt 99,9998% van de bacteriën gedood! Je vaatdoekje hoeft nooit meer de keuken uit, en is vrijwel automatisch, toch iedere dag schoon.Gemakkelijker en schoner dus!Handig: bij de WashPlate krijg je standaard twee unieke microvezeldoekjes. Zo heb je er steeds één voor op het aanrecht als de ander in de vaatwasser zit.

Altijd een fris doekje! 

SPECIALE ACTIE MAART 2014:

In maart 2014 krijg je maar liefst 25% korting op je bestelling bij Washplate.nl als je de kortingscode "maart2014" ingeeft!

Dit artikel is gesponsord door Washplate.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Video
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
6 reactie(s)
marian (Gast)
Geplaatst op 06-07-2014 om 21:49

Een vaatdoekje hoort niet in de afwasmachine maar in de wasmachine, het liefst op kookwas 90 graden. 60 graden is het minimum, daarna goed drogen in de hete droger of in de zon. 


Een gebruikt vaatdoekje dat nat blijft liggen op het aanrecht is na een half uur al een grote bron van bacteriën. 
Als je echt hygienisch wilt werken in de keuken gebruik je geen vaatdoekjes maar keukenpapier dat je direct weggooit. 

Tips om minder vaatdoekjes/keukenpapier nodig te hebben:

- als je iets in/overschenkt zet je eerst glazen, kom, pan, voorraadbus, etc. waar het in moet, in de -schone- gootsteen. Als je knoeit zet je daarna even de kraan open. Zo houd je je aanrecht schoon. De zij- of onderkant van glas etc spoel je evt. even af en maak je droog met droge theedoek. 

- droge broodkruimels en bv hagelslag of suiker etc kunnen met een klein stukje droog keukenpapier in de gootsteen worden geveegd.

- houd je aanrecht schoon door grote goed afwasbare snijplanken te gebruiken, die in de vaatwasser kunnen. 

- als je aan het koken bent leg je de vork of pollepel die je daarbij gebruikt op een bord i.p.v. op het aanrecht. 


anna (Gast)
Geplaatst op 30-06-2014 om 12:42

ik vind het ook maar een omslachtige methode om een schoon vaatdoekje te krijgen, bij mij gaat gewoon iedere avond na het opruimen van de vaat de keukenhanddoek, vaatdoek en droogdoek in de was. Ik had ook een sponsje waarop stond dat het in de vaatwasser kan. Maar de vaatwasser krijgt zo'n sponsje niet droog, met het gevolg dat zo'n vochtige spons de hele nacht tussen de schone droge vaat ligt. Gewoon iedere dag schone nemen is het allerhandigst en hygienist. En ik was al mijn keukendoeken gewoon op 60 graden. Heb nog nooit gedacht, wat stinkt mijn vaatdoek.

marielle (Gast)
Geplaatst op 23-06-2014 om 08:03

Koop gewoon pak gele doekjes bij action van wat zal het zijn € 0.60 ofzo en gooi doekje aan einde van de dag gewoon weg.

Yvi (Gast)
Geplaatst op 16-03-2014 om 21:35

Ik neem iedere dag een schone (microvezel) vaatdoek. De "oude" spoel en wring ik goed uit, en stop ik 4 min in de magnetron op 900 watt. 

Alle bacteriën zijn dood, en je kunt ze zo meewassen met de was van 40°C. Geen stinkende was meer!

kitty (Gast)
Geplaatst op 16-03-2014 om 20:12

en al dat vieze afwaswater... ik vind het smerig hoor. Het doekje zit ook opgefrommeld in de vaatwasser.... 

elselsjasp@hotmail.com (Gast)
Geplaatst op 16-03-2014 om 19:53


Als vaatdoekjes bij 90 graden gewassen moeten worden dan is de vaatwasser toch niet heet genoeg om de vaatdoekjes in te wassen !
Mijn vaatwasse  wast  op eco-stand op 50 graden ,en op de hoogste stand voor hele vuile pannen niet heter dan 70 graden !

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-07-2011
Hits: 8234
Categorie: 
Huishouden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
washplate, schoon vaatdoekje, vaatwasser, hygienisch