Volg ons via
 

Amigurumi

Amigurumi | Het breien of haken van kleine, schattige, katoenen poppetjes, dieren of andere voorwerpen.

Wie? Amigurumi. Die! 

Mijn vorige artikel ging over een rage die overgewaaid is uit Amerika, het wildbreien. Deze komt uit Japan.

Amigurumi is de Japanse term voor schattige, gehaakte, beestjes. Letterlijk betekent het gehaakt of gebreid gevuld poppetje. Bij Amigurumi haak of brei je figuurtjes die er erg schattig uit zien. Het zijn meestal diertjes, maar ook andere voorwerpen zoals taartjes, paddenstoelen en snoepjes. Vaak hebben de dieren en poppetjes een groot hoofd en een klein lijfje.

Het ziet er allemaal behoorlijk ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Het beste gebruik je katoenen garen. Ook heb je een haaknaald van 3 tot 3,5 mm nodig. Met zulke kleine haaknaalden kun je de haken goed strak trekken. Hierdoor valt de vulling er niet uit.

Het haken van amigurumi is anders dan je misschien gewend bent. Je naait niet in rondjes maar je haakt door. De losse onderdelen naai je later aan elkaar.  Met vilt kun je bijv. oogjes of andere accessoires toevoegen. De poppetjes vul je op met kussenvulling of schapenwol.

Op internet, in boekjes en zelfs op You Tube vind je heel veel tips en voorbeelden. Katoenen garen en breinaalden koop je op de markt of in de handwerkwinkel.

Succes en veel plezier!

http://www.amigurumis.nl/
http://koekeri-doo.hyves.nl/
http://amigurumi.jouwpagina.nl/

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-02-2012
Hits: 5430
Categorie: 
Creatief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
amigurumi, haken, breien, katoen, diertjes, poppetjes,