Volg ons via
 

Paaseieren versieren

Paaseieren versieren | Met hardgekookte of lege eieren en wat fantasie maak je prachtige paaseieren.

Paaseieren versieren

Voor kinderen (én volwassenen) mag Pasen niet voorbij gaan zonder het versieren van Paaseieren. Voor het versieren van de paaseieren kun je zowel hardgekookte eieren als lege eieren gebruiken. Voor jonge kinderen doe je er verstandig aan om hardgekookte eieren te gebruiken. En natuurlijk kun is het ook leuk dat je die later nog op kunt eten. Wil je de versierde eieren voor langere tijd bewaren, gebruik dan lege eieren.

Voordat je begint met het beschilderen van de eieren is het belangrijk dat iedereen de handen wast, zelfs als je de eieren al gekookt hebt. Ook na afloop moet je de handen goed wassen met water en zeep. Het vooraf wassen beschermt niet alleen jezelf tegen de bacteriën op het ei, maar voorkomt ook dat het ei te vettig wordt door vetten op de huid. Een te vettig ei pakt de kleurstoffen minder goed.

Om een ei te versieren hoeft je kind niet bijzonder creatief te zijn. Met een beetje fantasie en wat leuke materialen, zoals verf, steentjes, glitters en lintjes, heb je al snel een leuk versierd eitje. Kijk eens bij een euro-shop of Action voor goedkope, leuke materialen.  

Hoe je het perfecte hard gekookte ei  maakt:

  • Plaats eieren in pan die groot genoeg is ze net onder te dompelen in water. Gebruik koud water om de eieren in te koken. Verwarm ze tot ze tegen de kook aan zijn.
  • Draai het vuur laag en laat de eieren ongeveer 15 minuten in heet water staan. Hanteer 12 minuten voor medium eieren en 18 minuten voor extra grote.
  • Giet ze eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromen water of in een kom met ijswater.

Heb jij creatieve Paas-ideeën? Deel ze met ons!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-03-2012
Hits: 5955
Categorie: 
Creatief, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
paaseieren versieren, beschilderen, paasei, eieren, hardgekookt ei, ei koken, ei versieren