Volg ons via
 

Halloween in Nederland

Halloween in Nederland | Themafeest kan dienen als inspiratie voor decoratie van je woning.

De laatste jaren wordt er in Nederland steeds meer aandacht besteed aan Halloween. Dit feest is, net als andere typisch Amerikaanse feestdagen zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag, overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Wat is Halloween?

Halloween wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. Het stamt uit de tijd van de Kelten. 1 November was de eerste dag van het nieuwe Keltische kalenderjaar en dus was 31 oktober een soort "oudejaarsavond". Volgens Keltisch bijgeloof rezen er op die avond geesten op uit dode lichamen om bezit te nemen van levende mensen. 

Hoe wordt Halloween gevierd?

In de Verenigde Staten gaan de kinderen op Halloween de deuren langs en roepen "trick or treat", waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen een grapje of iets lekkers. De huizen en buurten worden versierd met pompoenen. 

Halloween in Nederland

Ook in Nederland komt het steeds meer voor dat bijvoorbeeld scholen een zogenaamde trick of treat toch organiseren. De huizen van de mensen die deelnemen zijn dan te herkennen aan de typische halloween versieringen met onder andere pompoenen. De kinderen gaan verkleed de deuren langs en krijgen een snoepje. 

Verder wordt Halloween in Nederland vooral gebruikt in het kader van themafeestjes voor partijen in buurthuizen, speeltuinen en uitgaansgelegenheden. 

Wat doe jij aan Halloween

Je kunt zelf zo veel of weinig aan Halloween doen als je leuk vindt. Geef je niets om de feestdag dan is het wellicht toch leuk om je huis in de bijbehorende herfstsfeer aan te kleden. Pompoenen kunnen bijvoorbeeld op een heel leuke manier bijdragen aan de aankleding van je woning. Maar er zijn ook veel andere Halloween decoraties te vinden bij de verschillende woonwinkels om je huis mee te decoreren. 

Welke creatieve tips heb jij om het huis in Halloween-sfeer te krijgen?

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 16-10-2013
Hits: 3262
Categorie: 
Herfst, Creatief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Halloween in Nederland, decoratie, thema, herfst