Volg ons via
 

Loom bands, de elastieken rage!

De loom bandjes zijn niet meer weg te denken en razend populair. Bovendien zijn ze niet alleen voor kinderen, maar ook zeer geschikt als nieuwe hobby voor mensen van alle leeftijden.

De loom bandjes zijn niet meer weg te denken en razend populair. Bovendien zijn ze niet alleen voor kinderen, maar ook zeer geschikt als nieuwe hobby voor mensen van alle leeftijden. Het is een heerlijke manier om je tijd mee in te vullen en toch iets bijzonders te maken. Dit kun je doen voor jezelf, maar ook als je nog op zoek bent naar een origineel cadeau, kun je er iets leuks van maken. Ben jij er inmiddels al mee begonnen?

De herkomst

De loom bandjes bestaan al enige tijd. Ze zijn namelijk uitgevonden in 2010, maar toch zijn ze pas een aantal maanden populair in Nederland. De uitvinder van de loom bandjes heet Cheong Choon Ng en hij is afkomstig uit de Verenigde Staten. Niet gek dus dat de loom bandjes hier al een langere tijd populair zijn. Op dit moment zijn de bandjes verkrijgbaar in zestien verschillende landen, en het is in de Verenigde Staten zelfs uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2014.

Wat kun je er allemaal mee doen?

Ten eerste kun je kiezen voor het maken van armbandjes. Deze armbandjes kun je maken in allerlei verschillende modellen en je kiest zelf de kleuren uit. Het leuke is dus ook dat je altijd iets unieks krijgt. De kans is immers klein dat iemand anders ook kiest voor precies dezelfde kleuren en hetzelfde model. Wat je ook kunt doen, is het maken van bijvoorbeeld diertjes. Zo kun je onder andere een hond of kat maken van deze bandjes, en het enige dat je nodig hebt zijn de bandjes, jouw loom bord en natuurlijk het haakje.

De loom bandjes zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende kleuren. Bovendien kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld de glow in the dark bandjes. Deze geven licht in het donker. Ten slotte zijn er nog de bandjes met de glitters erin.

Hoe begin je ermee?

Om te beginnen, zul je eerst een beginset moeten aanschaffen. In deze set vind je het bord waarop je bezig gaat, de bandjes en het haakje. Ook de sluitingen voor de armbandjes kun je in deze verpakking vinden.

Als je deze set eenmaal hebt, kun je eindelijk beginnen! Dit kun je doen met filmpjes op youtube. Er zijn ook veel teksten te vinden op het internet, maar door het na te doen van een filmpje, zal het toch beter lukken. Je kunt het beste kiezen voor een relatief kort filmpje. De langere filmpjes zijn vaak voor de mensen die er al wat handiger in zijn. Wat je misschien nog wel eens tegenkomt, is het woord rainbow loom. Dit is hetzelfde als de loom bandjes, maar ander verwoord.

Ben jij klaar om ermee te beginnen? Neem dan eens een kijkje bij dit filmpje en veel plezier!
http://www.youtube.com/watch?v=m_ErBp4b_XU

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 07-07-2014
Hits: 2974
Categorie: 
Creatief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
loom, loom band, loom bands, rainbow loom, loom elastiek, elastiekje, hobby