Volg ons via
 

Yoga- en vitaliteitsvakantie

Yoga- en vitaliteitsvakantie | Leefgewoonten van de oermens als basis voor een revitaliserende leefstijl.

Yoga- & vitaliteitsvakanties:  Leefgewoonten van de oermens als basis voor een revitaliserende leefstijl. 

Meditatie die rust geeft en je helpt herstellen van stress en blessures. Voeding en beweging uit de oertijd – toen welvaartsziekten nog niet voorkwamen. Dat zijn enkele van de ingrediënten van de Yoga- en Vitaliteitsvakanties die Jojamis dit voorjaar in de Belgische Ardennen organiseert.

Organisator Michiel Schutte combineert tijdens deze vakanties traditionele Hatha-yogalessen met het geven van meditatietraining op wetenschappelijke basis, onder andere gericht op de aanmaak van het hormoon DHEA. Dit hormoon zorgt voor ontspanning in je lichaam, en dat heb je nodig om te herstellen van blessures en spanningen. Schutte: “Mensen leiden in het algemeen een druk bestaan en gaan na hun werk naar de sportschool. Met als gevolg dat ze hoge concentraties cortisol en adrenaline aanmaken. Het lichaam heeft juist herstel en ontspanning nodig. Dat is ook goed voor je immuunsysteem.” 

De trainingen vinden plaats in de ochtenduren zijn zo opgezet dat de deelnemers, naast een week om te genieten, ook iets meekrijgen voor thuis. “Via zelfcoaching kan men doorgaan met de krachtige technieken die wij samen beoefenen,” zegt Michiel Schutte, vitaliteitscoach en yogadocent. De middagen bieden een afwisselend programma met onder andere workshops, natuur- en stiltewandelingen.  

Veel aandacht is er ook voor beweging en voeding, gebaseerd op de levenswijze van de mens in de paleolitische tijd – dat wil zeggen: voordat landbouw werd bedreven. De mens had toen nog geen last van beschavingsziektes. In het paleo-dieet staan groenten, fruit, planten, vlees en vis op de menukaart, terwijl voeding waarvan de gezonde werking niet bewezen is – brood bijvoorbeeld – ontbreekt.  

De Yoga- en Vitaliteitsvakantie duurt een week en wordt dit voorjaar slechte tweemaal georganiseerd. (in de periode 18 juni tot 2 juli). Deelname kost 595 euro, incl. eten, overnachtingen en alle activiteiten. Deelnemers komen met eigen vervoer naar de lokatie.  

Jojamis organiseerde vorig jaar voor het eerst een dergelijke vakantie. Dat was een groot succes: de deelnemers beoordeelden het met gemiddeld een 8,7.   

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Afbeeldingen
  • jojamis02a.jpg
  • jojamis03a.jpg
  • jojamis06a.jpg
  • jojamis07a.jpg
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-06-2011
Hits: 2200
Categorie: 
Vakantie tips
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
yoga vakantie, vitaliteitsvakantie, vakantie, rustgevend