Volg ons via
 

Goede raad van A-Z

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Goede raad van A-Z, Praktische raadgever voor het zelf oplossen van meer dan 1200 veel voorkomende problemen; Jac. Constant e.a., Reader's Digest, Amsterdam, 1987, 448 pp.

 

Goede raad van A-Z is een veelomvattende gids voor het oplossen van dagelijks voorkomende problemen. De 1200 verschillende artikelen zijn alfabetisch gerangschikt. De informatie en tips beslaan vele aspecten van het huishouden en het dagelijks leven: onderhoud van het huis, reparaties aan de auto, binnens- en buitenshuis tuinieren, het huishouden, koken, handwerken, EHBO, geld, belasting, wetgeving, sport en spel, etiquette en de natuur. Het boek is voorzien van een goed register, wat het opzoeken nog meer vergemakkelijkt.

 

Het boek is gedrukt in drie kolommen; elk artikel beslaat ongeveer één kolom, veelal voorzien van een goede, verhelderende tekening, en een in blauw gedrukte tip. Onder de letter A vinden we bijvoorbeeld de volgende artikelen: Aaltjes in de tuin, aambeien, aanbesteding van klussen bij een aannemer, aandrijfriem van de auto, vervangen en spannen, aanduwen van auto's, met de handige tip: Het is onmogelijk een auto met een automatische versnellingsbak aan te duwen! En verder met: aangebrand voedsel en het schoonmaken van pannen, aangifte van geboorte en overlijden, aanhanger, wettelijke eisen en rijden met, aanrijding, in buitenland, verhalen van de schade, aansprakelijkheid, voor mens, dier en zaken, aardappelen, teelt, stempels maken, aardbeien, aardlekschakelaar, aardrupsen, accu, onderhoud, ontladen, klemmen, adderbeet, slechte adem, enzovoort.

 

In elk artikel worden de hoofdpunten kort en duidelijk behandeld. Laten we immers wel zijn: over het onderhoud van bijvoorbeeld kleding van leer of suède kun je ook een heel boek volschrijven, maar in een enkele kolom steek je voldoende over het onderwerp op om veilig aan de slag te gaan.

 

Leren handschoenen reinigen: Was leren handschoenen met speciale handschoenenzeep en koud water. Wring ze niet, druk water voorzichtig uit de vingers. Droog ze op een handdoek bij kamertemperatuur. Wrijf ze in met leervet als ze bijna droog zijn. (zie ook: Schoenen, onderhoud en: Tassen en koffers.)

 

Die toevoeging tussen haakjes is ook een sterk punt van dit boek: u wordt waar mogelijk doorverwezen naar gerelateerde artikelen. En waar dat nodig is, verwijst het boek u naar een geschikte instantie of hulpverlener, zoals huisarts, psychiater, garage, gemeentehuis of stomerij.

 

Kortom: een boek dat een plekje in elk huishouden verdient.

 

Anneke Bok, Boeken van Toen

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-10-2004
Hits: 9059
Categorie: 
Huishoudelijk
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig