Volg ons via
 

Calzones met rijst, kerrie en kip

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingredienten voor calzones met rijst, kerrie en kip (4 personen):
300 gram witte rijst
5 eetlepels boter
1 gesnipperd uitje en teentje knoflook
250 cl room
400 gram kippefilet in blokjes of reepje
1 a 2 eetlepels kerriepoeder
0,5 tot 1 l kippebouillon van een blokje
Zout en peper
4 pizzabodems

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de pizzabodems al een klein beetje in de oven maar maak dat ze nog soepel genoeg zijn om te vouwen.

Verhit de boter in een braadpan fruit de ui zachtjes glazig. Pers de teen knoflook erboven uit. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al omscheppend bruin.

Voeg het kerriepoeder toe en bak dit heel even mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat eventjes sudderen. Roer er de room bij en warm het geheel al roerende door tot een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer de rijst erdoor.
Haal de pizzabodems uit de oven en beleg die met het rijstmengsel maar laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de pizza's dicht en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in de oven tot de pizzabodems helemaal gaar zijn.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 23-07-2005
Hits: 2685
Categorie: 
Rijstgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig