Volg ons via
 

Appeltaart

Appeltaart | recept voor de lekkerste zelfgebakken appeltaart.

De lekkerste appeltaart bak je natuurlijk zelf. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke appeltaart.

Ingredienten

350 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram suiker
beetje zout
250 gram boter
1 kilo appels
kaneel
2 zakjes vanillesuiker
rozijnen
sap van halve citroen
halve pot abrikozenjam

Bereidingswijze

Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng de stukjes met kaneel, citroensap, vanillesuiker en rozijnen. Warm de oven voor op 180 graden. 

Meng het bakmeel, de suiker, het zout en de boter tot een samenhangend deeg. Vet een bakvorm in van ca. 24 cm. Gebruik 3/4 van het deeg voor de bekleding van de bodem en de zijkant van de vorm en voeg het appelmengsel toe. Maak van de rest van het deeg repen om bovenop de appels te leggen. 

Bak de taart 60 minuten op 180 graden en daarna nog 15 minuten op 160 graden. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de nog warme taart dik met de jam. 

Succes en smul ze!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 16-11-2005
Hits: 4544
Categorie: 
Taart en vlaai, Herfst
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
appeltaart, recept appeltaart, zelfgebakken appeltaart, appeltaart bakken