Sla stamppot | Recept voor een stamppot met ijsbergsla, eieren en mosterd.
Dit recept voor sla stamppot met mosterd en ei is afkomstig uit weekmenu 38.
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 krop ijsbergsla
4 el grove mosterd
zout
6 eieren
versgemalen peper
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Halveer de krop sla, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in dunne reepjes. Was de sla en laat goed uitlekken.
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 1/2 dl van het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn, schep de sla erdoor en voeg zoveel van het kookwater toe dat een smeuïge stamppot ontstaat. Warm de stamppot op een laag vuur al omscheppend goed door. Schep de mosterd en peper en zout erdoor en leg de eieren op de stamppot.
1450 kJ/345 kCal, 16 gr. eiwit, 9 gr. vet, 50 gr. koolhydraten
Toon meer reacties...