Volg ons via
 

Vlees bakken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Onder het bakken van vlees verstaat men het bruin en eventueel gaar maken van het vlees in boter / en of vet, in een open pan. Het bakken wordt toegepast op klein vlees en biefstuk.

Werkwijze:
* Maak boter en/of vet heet.
* Wentel het vlees door de boter of het vet, behalve bij biefstuk of bak lappen.
* Bak het vlees langzaam aan beide kanten bruin en gaar. Biefstuk en baklappen worden vlug gebakken.
* Haal het vlees uit de pan en maak de jus af.

Taai vlees wordt eerst gebakken, daarna gestoofd.

Het afmaken van jus:
* Neem het vlees uit de pan.
* Voeg zoveel water toe, (per 100 gr margarine 1 2/2 - 2 dl water) tot de gewenste houding is verkregen, nl 1/3 vet , 2/3 opgelost bruin van de jus. Breng de jus op smaak (eventueel met juspoeder).
* bind, indien nodig, de jus met aangemengd aardappelmeel.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 24-05-2006
Hits: 2802
Categorie: 
Kooklessen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig