Volg ons via
 
 

Karbonades bakken

karbonades bakken | lees hier hoe je een karbonade bereidt.

Karbonades bakken is niet moeilijk. Hoe bak je een karbonade?

Neem 4 karbonades à 125 - 150 gram. Deze bak je met 100 gram boter. Maak de boter heet en schroei hierin de karbonades dicht.  Zorg dat de pan goed heet is, want hoe sneller de karbonade dichtschroeit, hoe meer vocht er in de karbonade blijft. Zo blijft het vlees lekker mals. Bak ze daarna langzaam aan beide kanten bruin en gaar in 15 tot 20 minuten. 

Maak de jus af met water. Gebruik hiervoor warm water, want van koud water "schrikt" het vlees en dit maakt het vlees taai.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
8 reactie(s)
elly devillers (Gast)
Geplaatst op 30-06-2014 om 09:24

als ik karbonade  bak haal ik ze uit de pan en leg ik ze te ruste in alluminuimfolie  als ik jus ga maken voeg een bouiilionblokje toe en is dat verdwenen leg ik het vlees terug. gelijk lekkere jus

GERARD (Gast)
Geplaatst op 08-04-2014 om 10:39

De karbonade gewoon een jasje aandoen. Paneermeel met een eitje. De karbonade beide kanten insmeren. voorzichtig braden. 

lotte (Gast)
Geplaatst op 07-04-2014 om 09:31

karbonades kruiden en insmeren met (olijf)olie daarna in grillpan grillen tot het vlees vanzelf loslaat van de pan, daarna de andere kant op dezelfde manier grillen. Karbonades zijn gaar binnen 10 min. Ze zijn mals en sappig. Althans mijn schouderkarbonades.

bianca (Gast)
Geplaatst op 28-03-2014 om 20:01

bij mij waren ze ook altijd taai en droog, totdat ik er voor het bakken alleen maar peper op strooi en zout pas als ze dichtgeschroeid waren en niet meer met een vork inprikte tijdens het bakken mar met een tag omdraai. Ook laat ik ze rusten onder een aluminiumfolie voordat ze aangesneden worden. Sindsdien altijd mals en sappig..

Erik (Gast)
Geplaatst op 18-02-2013 om 13:59

Je moet vlees voordat je het bakt een half uurtje uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen, na het bakken (plus minus 16-22 minuten licht aan de dikte van het vlees) HAAL JE HET UIT DE PAN EN LAAT HET 10 MINUTEN  RUSTEN OP EEN VOOR VERWARMD BORD (20 SEC IN DE MAGNETRON) WAT JE AFDEKT MET WAT ALUMINIMUM FOLIE,IN DIE TIJD MAAK JE DE JUS AF.

ALS HET GOED IS HEB JE DAN EEN LEKKERE KARBONADE.

Jacky (Gast)
Geplaatst op 05-06-2012 om 18:50

Inderdaad, het bekende probleem; bij mij zijn ze ook altijd taai en ik volg exact de manier om ze te braden. Kan iemand me vertellen waar dit aan kan liggen of hoe ze wel mals blijven?

Miriam
Geplaatst op 06-06-2011 om 18:43

Hallo Tinuskuh,


Je kunt je vraag ook stellen in het kookhoekje op het forum. Je zult er ongetwijfeld snel een antwoord krijgen.

Groetjes,
Miriam

Tinuskuh (Gast)
Geplaatst op 06-06-2011 om 17:01

Jammer dat er niets bij staat over het kruiden van de karbonades.
De 1 zegt dat je dat voor het bakken moet doen en de ander zegt dat je dat d moet doen wanneer ze dicht geschroeid zijn...
De 1 zegt dat karbonades in 8 minuten klaar zijn en de ander in 20 minuten, er zijn er zelfs mensen bij de de karbonades een uur tot anderhalf uur laten sudderen????
Ik dacht handige tips te kunnen vinden over hoe een lekker sappig karbonaatje te kunnen bakken (omdat die van mij vaak taai en droog zijn), maar ben nog niets wijzer geworden helaas!!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-05-2006
Hits: 51235
Categorie: 
Kooklessen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
karbonades bakken, karbonade klaarmaken, karbonade bereiden, karbonade niet taai, karbonade mals
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.