Volg ons via
 

Babi ketjap (snel en lekker)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor Babi Ketjap:
1000 gram varkenslapjes (in stukjes gesneden)
2-3 paprika's (rood, groen, geel) in stukjes
1 ui (in ringen)
3 tenen knoflook (geperst)
2 el gemberpoeder (djahe)
scheutje citroensap
1/2 kopje ketjap manis
Bouillon blokje naar smaak
peper naar smaak
kopje(s)water
olie om in te bakken
eventueel maizena om beetje te binden

Bereidingswijze:
Het vlees, ui en paprika in stukjes snijden. Het vlees vermengen met de gemberpoeder en zout. Dit tenminste 15 min. laten intrekken. Het vlees in de olie "wit" bakken. Uien en knoflook toevoegen en een poosje laten bakken. Nu sereh poeder erdoor (het kan ook zonder). Een kopje water toevoegen en scheutje citroensap, peper en bouillonblokje. Nu sudderen tot het vlees bijna gaar is, en dan de paprika erdoor. Als alles gaar is, de ketjap toevoegen en evt wat water. Je kunt het gerecht evt binden met maizena.

Serveertip:
Dit gerecht serveren met rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes. Kroepoek en gebakken uitjes erbij is lekker.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 24-05-2006
Hits: 2812
Categorie: 
Varkensvlees recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig