Volg ons via
 

Ei koken

Eieren koken | Werkwijze en kooktijden voor het koken van het perfecte ei

Eieren koken

Niets is zo simpel als het koken van eieren. Nou ja, dan moet je het natuurlijk wel goed doen! Hoe kook je nu eigenlijk een lekker ei? Het lijkt simpel, maar een goed eitje komt toch vrij nauwkeurig:

  • Eieren inprikken aan de stompe kant
  • Zet ze op met zoveel kokend water dat ze onder staan
  • Als het water kookt gaat de kooktijd in. Zie onderstaand een tabel met kooktijden.
  • Om het uitlopen van het eiwit te voorkomen kun je zout of azijn aan het water toevoegen
  • Moeten de eieren gepeld worden, laat ze dan schrikken. Houd ze dan direct na het koken even onder koud stromend water.


Kooktijden per formaat ei


 small medium large 
 Zachtgekookt3
 Eiwit gestold, eigeel zacht4
 Eiwit gestold, eigeel bijna gestold
 Hardgekookt

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-07-2006
Hits: 9199
Categorie: 
Kooklessen, Koken voor beginners, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
eieren koken, ei koken, kooktijd ei, zachtgekookt ei, hardgekookt ei