Volg ons via
 

High Tea recepten en ideeën

High Tea | Recepten en ideeën voor een gezellige High Tea in huis

De laatste jaren zien we steeds vaker de High Tea voorbijkomen. Bij verschillende restaurants kun je voor bijzondere gelegenheden een High Tea arrangement reserveren. Heel gezellig, maar waarom zou je het niet gewoon thuis doen? 

Een High Tea voor thuis vergt wat voorbereiding. Je kunt de High Tea thematisch opzetten, bijvoorbeeld voor Pasen of Kerst. Met een paar kleine aanpassingen en wat leuke accessoires ziet het er al snel heel feestelijk uit. 

High Tea chique?

Wat wij High Tea noemen heet van oudsher eigenlijk Afternoon Tea of Low Tea. Dat waren allerlei lekkere hapjes, geserveerd op de (lage) salontafel. High Tea was een stevige maaltijd met vis-, vlees- en aardappelgerechten, geserveerd aan de (hoge) eettafel. Dit was meer een arbeiders maal dan elite, terwijl het voor ons zo chique klinkt.  

Zoet en hartig

Tijdens een High Tea is er voor elk wat wils. Zoet en hartig worden afgewisseld. 

Tijdens de High Tea kun je bijvoorbeeld de volgende gerechten op tafel zetten:

 • Thee in mooie theepotjes, eventueel met verschillende smaakjes.
 • Cupcakes, eventueel in de stijl van het thema.
 • Koekjes in allerlei vormen, ook hier kun je de vorm weer aanpassen aan het thema, bijvoorbeeld koekjes in de vorm van een paashaas, kuikentje, kerstster, kerstboom, etc.
 • Bonbons
 • Brownies
 • Krentenwegge (of kerststol, paasbrood, afhankelijk van het thema)
 • Diverse kleine broodjes en beleg, bijvoorbeeld marmelade, jam.
 • Scones met clotted cream (verkrijgbaar bij de Jumbo)
 • Mini-saucijzenbroodjes
 • Gevulde eieren
 • Komkomersandwiches, eventueel met zalm
 • Bladerdeeghapjes.....
 • Mini sandwiches met boursin, sla en gedroogde tomaatjes.
 • Mini quiches: leg in pasteibakjes van bladerdeeg wat gerookte zalm en wat fijngesneden lente-uitje. Maak een mengsel van crème fraîche en een paar eieren. Zout, peper en wat kruiden erbij (bieslook of zo voor de kleur). Giet dat in de pasteibakjes (niet helemaal vol want het komt nog omhoog). Lepeltje geraspte kaas erop en 20 minuten in de oven. Hele makkelijke mini-quiches! Hou je niet van vis? Vervang de zalm door hamreepjes of gebakken spekreepjes. Ben je vegetarisch: lekkere gemengde groenten erin (evt eerst roerbakken). 

High Tea thema

Je kunt de high tea eenvoudig aanpassen aan een thema, bijvoorbeeld kerst of pasen. Voor kerst vul je bijvoorbeeld de tafel aan met plakken kerstbrood met roomboter, kerstchocolade en leuke kerstversiering. Voor Pasen uiteraard gekookte (beschilderde) eieren, paasbrood en luxe chocolade-eieren.

De tafel

Zorg dat de tafel er feestelijk aangekleed uitziet. Bij een echte High Tea horen natuurlijk etagères. Als je geen etagère hebt hoef je niet direct naar de winkel te rennen. Je kunt er zelf één maken door een groot bord op de tafel te plaatsen, daar een mooi (oud) kopje op de kop op zetten, kleiner bord erop, weer een mooi kopje op de kop, nog kleiner bord erop.   

De kinderen

Zijn er kinderen aanwezig tijdens de High Tea, zorg dan dat ze zich niet hoeven te vervelen. Kinderen zijn meestal snel uitgegeten en dan is het leuk als ze zich met iets anders kunnen vermaken. 

Zorg voor een lage tafel naast de High Tea tafel waaraan kinderen kunnen knutselen en kleuren. Is het thema Pasen? Laat ze paaseieren schilderen, een paas-kleurplaat inkleuren of met brooddeeg een paasei of paashaas maken. Meer ideeën voor kinderknutsels vind je op www.overkinderen.nl

Zorg ook voor lekkere hapjes voor de kinderen. In het kader van het thema Pasen kun je bijvoorbeeld een boterham besmeren met boter en daar een grote plak kaas op leggen. Snijd de boterham met kaas vervolgens in de vorm van een paaskuiken dat uit het ei komt. Het ziet er feestelijk uit en de meeste kinderen zullen het lusten.

Voor elk wat wils

Als je er zeker van wilt zijn dat er voor iedereen wat lekkers bij is of wil je minder tijd kwijt zijn aan de voorbereiding? Overweeg dan om mensen te vragen een zelfbereid gerecht mee te nemen. Zo krijg je een heerlijke, gevarieerde High Tea.

Jouw High Tea tip

Dit artikel is gebaseerd op diverse tips van onze leden. Heb je zelf een leuke aanvulling voor een geslaagde High Tea? Plaats je tip als reactie onder dit artikel.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 20-03-2012
Hits: 16378
Categorie: 
Overig, Feestdagen, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
High Tea, recept, idee, pasen, kerst, feestdag, brunch