Volg ons via
 

Hachee

Hachee | Recept om zelf hachee te maken.

Dit is een basisrecept van hachee. Varieer door het toevoegen van bier ipv bouillon, extra champignons, paprika enz., maar dan is het geen ’echte’ hachee meer. Dit recept is voor een grote hoeveelheid, waar dan, als je met z’n vieren bent, van overblijft. Helaas, meestal is het te lekker en verdwijnt het allemaal... 

Ingrediënten

800 gram riblappen
200 gram vet spek
500 ml runderbouillon (blokje mag)
25 gr hacheekruiden (Verstegen)
2 grote uien
2 rode uien
2 plakjes ontbijtkoek
2 eetl. mosterd
50 ml port
blikje tomatenpuree 

Bereidingswijze

Snijd de riblappen en het spek in blokjes, de riblappen niet te fijn. Doe het in een braadpan en braad aan. Boter toevoegen mag, maar hoeft niet, er komt voldoende vet uit het spek. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken (ontzuren) Snijd de uien grof. Voeg de uien toe en laat even meebakken. Blus daarna af met de bouillon. Breng aan de kook en voeg kruiden, port en mosterd toe. Zet op een petroliestel of sudderplaatje en laat echt zachtjes sudderen (blub blub, niet meer dan dat). Deksel op de pan en rustig een 2-3 uur laten sudderen.

10 minuten voor opdienen de ontbijtkoek bovenop leggen en in laten trekken. Vlak voor opdienen er doorheen roeren. Als je tijd hebt, kan je het na een uur af laten koelen en dan een ruim uur voordat je wilt eten, weer langzaam opwarmen, daar wordt het nog lekkerder van. 

 Serveertip: Lekker met rode kool met appeltjes en aardappelpuree. Tomatenpuree hoort eigenlijk niet in originele hachee, maar het is wel erg lekker! Je kunt ook de uien pas later toevoegen, maar sommige mensen vinden het lekker als de smaak er nog is, maar de uien zelf vrijwel weg zijn. Als je nog structuur in de uien wil, kan je (een deel van) de uien een half uurtje voor het eten pas toevoegen. 

Eet smakelijk! voor meer recepten: http://www.pm3.nl

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 30-09-2006
Hits: 8442
Categorie: 
Rundvlees gerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
hachee, hachee recept, zelf hachee maken, riblappen