Volg ons via
 

Kip op de barbecue

Kip op de barbecue | Tips voor een lekker stuk sappig kip van de grill.

Kip is bij veel mensen favoriet tijdens het barbecueën. Helaas kennen we ook allemaal het zwart geblakerde stukje kip dat van binnen nog helemaal roze is. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, want erg ongezond. Daarom hebben we voor je uitgezocht hoe je een perfect stukje kip kunt bereiden op de barbecue.

Het is het lekkerst als je de kip eerst marineert. Kies een marinade die je lekker vindt. Maak je gebruik van een gasbarbecue, verwarm deze dan eerst goed. Gebruik je een barbecue met kolen, verwarm deze dan tot de kolen wit kleuren. Haal nu de kip uit de marinade en wrijf deze naar smaak in met kruiden. Leg de kip op het rooster, keer na 10 minuten om en laat weer 10 minuten liggen. Verplaats de kip nu naar de zijkant van het rooster en laat even doorwarmen. Leg de kip enkele minuten op een bord om te "rusten". Zo voorkom je dat alle sappen direct uit de kip lopen door het te snijden. De kip blijft lekker sappig. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-04-2013
Hits: 3611
Categorie: 
Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Kip op de barbecue, grill, bbq