Volg ons via
 

4e kookclubrecept van Sje: Jambalaya

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jambalaya (Caraibische rijstschotel)
Ingrediënten: 500 gram gepelde scampi (bijvoorbeeld 2 zakjes uit de diepvries bij de Aldi)
250 gram chorizo (of salami, en als je niet van knoflook houdt, neem je cervelaat) olijfolie
1 grote ui
2 courgettes (gewoon formaat)
1 rode paprika
200 gram hamreepjes of hamblokjes
1 blikje gepelde tomaten
1 pak rijst (400 gram)
1 kippenbouillonblokje
2 eetlepels peterselie

Bereiding:
  • Grote pan met water opzetten voor de rijst.
  • Ui snipperen, courgettes in blokjes, paprika in blokjes, chorizo in schijfjes en vervolgens in reepjes.
  • Olijfolie verhitten en ui erin fruiten.
  • Courgetteblokjes, paprikablokjes, salamireepjes en hamreepjes erbij en 5 minuten lekker mee laten bakken.
    Garnalen (evt. ook in kleinere stukken snijden) erbij.
    Gepelde tomaten in stukjes incl. vocht erbij.
    Bouillonblokje en peterselie erbij.
  • Kookplaat lager draaien, deksel op de pan en lekker laten pruttelen onder af en toe roeren.
Ondertussen rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking.

Als de rijst klaar is, door het groenten-/vlees-/vismengsel scheppen (indien te vochtig eerst wat vocht afscheppen) en klaar is de Jambalaya.

Maak evt. nog op smaak met zout en peper.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-08-2009
Hits: 2205
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
caraibisch, eten, koken, club, rijstschotel