Volg ons via
 

6e Kookclubrecept: Paella van Maria50+

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

PAELLA

Paella wordt altijd bereid in een platte metalen pan, paellapan. Paella betekent een ondiepe pan met twee handvatten, de paellera. Maar ik doe het gewoon in de koekenpan. Het liefst bereidt men hem boven een gasvuur of houtvuur.. en niet elektrisch (jammer ik heb dus elektrisch) misschien is boven een petroleumstel wel ideaal. Niet roeren in de paella! Er moet een smakelijke korst op de bodem van de paella komen die men socarrada of qeumeda noemt. Steeds serveren in de pan, met mosselen gamba’s/garalen, en partjes citroen (paprika) mooi erboven schikken.

Op internet staan de meest ingewikkelde recepten: leuk om eens te bekijken en uit te proberen, maar het volgende reept heeft een Spaanse vrouw voor ons opgeschreven.

Paprika (liefst groene), uien, knoflook, laurierblaadjes in olijfolie braden, dan kalkoenfilet in stukjes (of kipfilet) meebraden, dan evt. stukjes inktvis (of witte verse vis) erbij en een klein blikje doperwtjes er doorheen roeren.
Garnalen pellen (ik koop ze gepeld) en meebraden, mosselen goed wassen, ook meebraden, andere garnalen in beetje zout koken en het water bewaren!
Dan rijst in de pan meeroeren, met wat peper en safraan (van heel zakje de draadjes eerst in water weken (heb je het niet in huis? Gebruik dan koenjit, of koop gele rijst van lassie, is een heel goed alternatief, zo mooi geel krijg je hem zelf bijna niet).
Water van de gekookte garnalen erbij doen en het geheel op lage temperatuur in ongeveer 25 minuten gaar laten worden.

Op het laatst de pan van het vuur nemen en met garnalen, mosselen en evt. reepjes paprika decoreren.

Je hoeft niet perse inktvis erbij te doen, kan ook of gecombineerd met witte vis. Als je er geen garnalen bij doet, dan de vis garen in visbouillon. Er hoort ook vlees bij: kip, kalkoen of varkens. Let op: er mag nooit rundvlees in dit recept.

PAELLA IS OOK HEEL GOED IN TE VRIEZEN, SMAKEN GAAN NOG BETER DOOR ELKAAR.

Eet smakelijk oftewel: Que te aproveches!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 30-08-2009
Hits: 2355
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
koken, eten, club, spaans, paella