Volg ons via
 

Pizza en Pastasaus voor 5 voordelige maaltijden!

Pizza en Pastasaus voor 5 voordelige maaltijden!

Als je geld wilt besparen dan is het handig om een beetje vooruit te denken. Zo kun je bijvoorbeeld een weekmenu plannen, grotere hoeveelheden koken, op basis van de weekaanbiedingen een menu samenstellen etcetera.

Deze heerlijke saus is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Wij maken er voor 2 volwassenen en 2 kinderen voor 5 dagen eten van: 2 keer pasta en 3 keer pizza.

Ingrediënten voor de basissaus

4 teentjes knoflook
3 blikken gepelde tomaten van 400 gram
Verse basilicum
Olijfolie
Peper en (zee)zout

De basissaus bereiden

Pel de teentjes knoflook en ontdoe ze van het groene fliebertje in het midden. Snijd ze fijn. Doe flink wat olijfolie in de pan en doe de fijngesneden knoflook erbij. Zodra de knoflook een beetje begint te kleuren, voeg je fijngescheurde verse basilicum toe en de 3 blikken met tomaten. Even opwarmen en vervolgens ga je de tomaten met een vork pletten in de pan. Voeg peper en zout toe om de saus op smaak te brengen.

Zodra de saus kookt, neem je de pan van het vuur. De saus giet je door een grove zeef. Flink aanduwen met een pollepel om de grove stukken tomaat erdoor te persen. Schraap de achterkant van de zeef goed schoon en voeg dit ook toe aan de saus. Wat achterblijft in de zeef, gooi je weg. Doe de saus nu terug in de pan en laat 5 minuten sudderen.

De basissaus is nu klaar. Dit is je pizzasaus! Neem nu 3 vershoudbakjes en vul ze alle drie met 10 grote lepels pizzasaus en plaats ze in de koelkast of vriezer. Wat je deze week nog eet, kan in de koelkast en de rest vries je in.

De pastasaus bereiden

Met het restant van de saus ga je nu verder om pastasaus te maken. Voeg bijvoorbeeld 2 rode paprika's en een courgette toe. Lekker grof gesneden. Voor kleinere kinderen die moeilijk eten, kun je ook nog groenten verstoppen in de saus, bijvoorbeeld wortels, (voorgekookte) broccoli of bleekselderij. Even fijnsnijden in de keukenmachine en bij de saus voegen. Natuurlijk kun je ook nog wat verse tomaten toevoegen.

Als je te weinig tomatensaus hebt, kun je dit oplossen door wat extra gezeefde tomaten toe te voegen. Laat de saus pruttelen op laag vuur tot de gewenste dikte is bereikt. Doe de helft van de pastasaus in een vershoudbakje en plaats in de diepvries.

Kook wat pasta en eet smakelijk!

De pizza

Bereid het deeg en rol dit uit. Smeer de pizzasaus goed uit en beleg de pizza met groente, vlees of vis naar keuze!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-01-2015
Hits: 3284
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
pizzasaus, pastasaus, jamie oliver, gezond, goedkoop eten