Volg ons via
 

Snelle Lunch: Volkorenbrood met avocado, gepocheerd ei en tomaat

Snelle en gezonde lunch : Volkorenbrood met avocado, gepocheerd ei en tomaat

Dit is een gezonde lunch die je in korte tijd (5 minuutjes) kunt bereiden. Avocado is een supervrucht. Het bevat veel vezels en maar liefst 20 verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine A,C,D,E en K en omega 3. Het is bewezen dat avocado helpt om kanker en alzheimer tegen te gaan. Avocado's bevatten echter wel veel vet, maar liefst 30 gram. Iets om rekening mee te houden als je aan de lijn doet dus. 

Neem 1 of 2 volkorenboterhammen en doe deze in de broodrooster. Zet de waterkoker aan en doe het gekookte water in een pannetje op laag vuur. Breek een ei en laat dit voorzichtig in het kokende water vallen. Laat een poosje staan, afhankelijk van hoe hard of zacht je je eitje wilt. Wrijf met een snoeptomaatje de geroosterde boterham in. Bedruppel het brood daarna met wat extra vierge olijfolie. Vervolgens een paar plakjes dun gesneden avocado er op. Het gepocheerde eitje neem je voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en leg je boven op de avocado. Een paar stukjes gesneden tomaat er op. Beetje peper en zout naar smaak toevoegen.

Eet smakelijk!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 02-02-2015
Hits: 3408
Categorie: 
Broodjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
snelle lunch, gezonde lunch, volkorenbrood, avocado, gepocheerd ei, tomaat