Volg ons via
 

Havermoutkoekjes met banaan en walnoot

Havermoutkoekjes met banaan en walnoot | Recept voor gezonde koekjes zonder boter en suiker.

Bij het opruimen van een keukenkastje kwam ik een pakje havermout tegen met daarin 3 zakjes om pap te maken. De pap was geen succes bij de kinderen, dus vermoedelijk worden de zakjes nooit meer geopend. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus dan bakken we er maar gezonde koekjes van!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 rijpe bananen en prak deze tot moes. Vervolgens voeg je een flinke scheut honing toe voor de zoetigheid. Doe er 3 zakjes van 25 gram havermout bij (of neem 75 gram havermoutmeel). Roer dit goed door elkaar. Nu kunnen de gehakte walnoten (ca 35 gram) er bij. Wij hebben ze even in de keukenmachine grof gehakt. Goed mengen. 

Leg met een lepel bolletjes van het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes een beetje plat met de lepel. Nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de koekjes na 15 minuten even om, anders blijft de onderkant erg plakkerig en nat. 

Het resultaat:

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 03-02-2015
Hits: 4543
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Havermoutkoekjes, gezonde koekjes, banaan, walnoot, gezond tussendoortje