Volg ons via
 
 

Havermoutkoekjes met banaan en walnoot

Havermoutkoekjes met banaan en walnoot | Recept voor gezonde koekjes zonder boter en suiker.

Bij het opruimen van een keukenkastje kwam ik een pakje havermout tegen met daarin 3 zakjes om pap te maken. De pap was geen succes bij de kinderen, dus vermoedelijk worden de zakjes nooit meer geopend. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus dan bakken we er maar gezonde koekjes van!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 rijpe bananen en prak deze tot moes. Vervolgens voeg je een flinke scheut honing toe voor de zoetigheid. Doe er 3 zakjes van 25 gram havermout bij (of neem 75 gram havermoutmeel). Roer dit goed door elkaar. Nu kunnen de gehakte walnoten (ca 35 gram) er bij. Wij hebben ze even in de keukenmachine grof gehakt. Goed mengen. 

Leg met een lepel bolletjes van het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes een beetje plat met de lepel. Nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de koekjes na 15 minuten even om, anders blijft de onderkant erg plakkerig en nat. 

Het resultaat:

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-02-2015
Hits: 3273
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Havermoutkoekjes, gezonde koekjes, banaan, walnoot, gezond tussendoortje
Gerelateerde artikelen