Volg ons via
 

Surinaamse schotel van Sje - Kookclubrecept nr 9

Surinaamse schotel | Recept voor bieflap met sperziebonen, tomaat en krieltjes.

In onze kookclub worden steeds weer nieuwe recepten bedacht en uitgeprobeerd. Dit recept voor een Surinaamse schotel is bedacht door Sje en is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:

300 gram bieflap
2 uien
2 teentjes knoflook
450 gram sperziebonen (origineel werd kouseband gebruikt)
1 blikje gepelde tomaten
1 zak krieltjes
4 eetlepels olie
2 bouillontabletten
zout en peper
1 pakje spekblokjes of –reepjes 

Bereidingswijze

Spekjes bakken in de olie. Gesnipperde uien meefruiten. Bieflap in blokjes even meebakken. Knoflook, gepelde tomaten (incl. sap) en 1 bouillontablet toevoegen. Kopje water toevoegen en op laag vuurtje met deksel half op de pan lekker gaar laten pruttelen. Eventueel water bijvoegen tussendoor.

Ondertussen in koekenpan krieltjes bakken. En in een andere pan de sperziebonen in water met het andere bouillontablet gaar koken.

Vleesmengsel lekker wat in laten koken, gebakken krieltjes erdoor en afgegoten sperziebonen erdoor. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-08-2009
Hits: 2814
Categorie: 
Kookclub, Rundvlees gerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
surinaamse schotel, bieflap, sperziebonen, tomaat, krieltjes, kouseband, recept, surinaams recept