Volg ons via
 

Taartje van zalmmousse

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor een taartje van zalmmousse:
2 blikjes rode zalm (ca. 180 gr.)
1 bakje crème fraiche (125 gr.)
3 eetlepels halvanaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel mosterd
1 eetlepel citroensap
zout en peper naar smaak
4 blaadjes witte gelatine
een beetje olie voor het invetten van de vorm
eventueel komkommer en kerstomaatjes als garnering

Bereidingswijze:
- Giet de blikjes zalm af maar bewaar het vocht.
- Verwijder de graten uit de zalm en roer de zalm met een vork fijn in een kom. Houd eventueel wat mooie stukjes achter voor de garnering.
- Meng de crème fraiche, de halvanaise, de tomatenketchup, de mosterd en het citroensap door de zalm.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Week de blaadjes gelatine voor in koud water.
- Breng het zalmvocht aan de kook en los hierin al roerend de gelatineblaadjes op.
- Roer het mengsel door de zalmmousse.
- Vet een schaal in met olie.
- Leg op de bodem van de schaal eerst wat dunne plakjes komkommer, wat schijfjes kerstomaat of wat achtergehouden zalm (of een combinatie daarvan)
- Giet het zalmmengsel voorzichtig in de schaal en maak het glad.
- Laat de taart opstijven in de koelkast en stort hem op een bord.
- Garneer de taart met komkommer en kerstomaatjes.

Heerlijk op een schijfje stokbrood!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-03-2007
Hits: 4270
Categorie: 
Borrelhapjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
zalm, vis, halvanaise, crème fraiche