Volg ons via
 

Hazerugfilet met parmaham en zuurkool

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hazerugfilet met parmaham en zuurkool

Ingrediënten:
4 hazenrugfilets, op kamertemperatuur ·
2 eetlepels groene pesto
8 plakken Parmaham (of 4 plakken Coburger ham)
3 eetlepels olijfolie
2-3 kleine tomaten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
250 g wijnzuurkool
16 zwarte olijven zonder pit
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 150 °C.

Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken
. Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen.
In koekenpan olie verhitten. Filets in 2 min. rondom bruin bakken.
Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden.

Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten.
Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken.
Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden. Op laatste moment basilicum erdoor scheppen.
Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper.

Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.

Met dank aan M@ria

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-04-2007
Hits: 2612
Categorie: 
Wild en gevogelte
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
oven, aardappelpuree