Volg ons via
 

Quiche met zalm

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Quiche met zalm

Ingrediënten:
1 blikje zalm
3-5 plakjes bladerdeeg (afhankelijk van de vorm en grootte van je ovenschaaltje)
½ tot 2/3 bakje (kastanje)champignons
4-5 eetlepels slagroom
3 eieren
50 g geraspte kaas
Peper en zout
Peterselie

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 220 °C. Zet het rooster onder het midden. Liever te laag dan te hoog.

Bladerdeegplakjes laten ontdooien.

Ondertussen zalm goed uit laten lekken en klein maken.
Champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.

Platte ovenschaal van ong. 20 cm doorsnee (of een kleine langwerpige) invetten met wat boter en bekleden met de plakjes bladerdeeg, naden dichtplakken met water.

Stukjes zalm over de bodem verdelen en daarop de champignons leggen. Wat zout en peper er over strooien. Geraspte kaas hierover verdelen.

In een kommetje de eieren loskloppen, slagroom erdoor mengen met eventueel nog wat peper en zout, en mengsel over de taart verdelen.

Bladerdeegrand iets omvouwen en eventueel bestrijken met water of losgeklopt ei, om het deeg een mooie glans te geven.
Quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Een beetje fijngeknipte peterselie er over strooien en serveren met een frisse salade.

Met dank aan Vonnie

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-05-2007
Hits: 4953
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Oven, ovenschaal, salade