Lasagne met sperziebonen en pesto | vegetarisch recept voor lasagne met sperziebonen, pesto en walnoten.
Lasagne maken hoeft niet moeilijk te zijn. Dit vegetarische recept voor lasagne met sperziebonen en pesto is lekker en eenvoudig te bereiden.
Ingrediënten
225 gr sperziebonen
Zout
Zwarte peper
250 gr lasagnevellen
Potje pesto (rond de 200 gram )
200 ml crème fraiche
4 eetlepels olijfolie
Zakje walnoten ( rond 100 gr)
Parmezaanse kaas geraspt
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Lasagnebladen voorkoken. De puntjes van de sperziebonen eraf breken en de boontjes doormidden knakken. In een pan met water in ongeveer 7 minuten beetgaar koken.
Meng de pesto, crème fraiche, olijfolie, walnoten, peper en zout. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van het pestomengsel en de helft van de sperziebonen. Daarop een laag lasagnebladen. Dan weer 1/3 van het pestomengsel, de rest van de sperziebonen en lasagnebladen. Eindigen met de rest van het pestomengsel.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en na ongeveer 10 a 15 minuten is het klaar.
Serveren met de kaas.
Bron: onbekend
Met dank aan Liandra
Toon meer reacties...