Volg ons via
 

Rabarbertaart

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rabarbertaart

Ingrediënten:
150 g koude roomboter
350 g bloem
4 eetlepels witte basterdsuiker
Snufje zout
2 eierdooiers
500 g rabarber
150 g geleisuiker
1 zakje amandelschaafsel
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven

Materialen:
Plasticfolie
Lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Voorbereiden:

Boter in blokjes snijden. Boter, bloem, suiker, zout en 1 eierdooier met koele hand tot samenhangende bal kneden. Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen.

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden.
Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen.

Werkvlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollen tot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm. Taarvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel. Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon.

Taartvorm vullen met rabarbermengsel. Uit rest van deeg lange reepjes snijden.
Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken.

Eierdooier loskloppen en hiermee ruitpatroon bestrijken.
Taart 35 à 40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.

Met dank aan Juffrouw Doddeltje

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 24-06-2007
Hits: 2886
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Taartvorm, oven, vulling, deeg