Volg ons via
 

Koffiechocolade-ijs

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Dit recept is voor 4 personen.

Ingredienten
1/2 ltr.vanilleroomijs
1 dl slagroom
8 el Douwe Egberts instant koffie,cappuccino,zak a 200 gram
40 gr.pure chocolade in stukjes
4 kanelly's (kaneelkoekjes)

Bereiding:
Laat het ijs in 15 minuten in de koelkast iets zachter worden. Klop intussen de slagroom dik en lobbig en klop de instant koffie erdoor. Spatel het koffiemengsel luchtig door het zachte ijs zodat er strepen ontstaan en laat het in de diepvries in 1 uur bevriezen. Doe vlak voor het serveren de chocolade in een steelpannetje en zet dit in een iets grotere pan met kokend water (au bain marie). Laat de chocolade al roerende smelten. Schep mooie bolletjes van het ijs in ijscoupes en lepel de gesmolten chocolade erover.

Garneer met de koekjes en serveer direct.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 24-08-2003
Hits: 2883
Categorie: 
Desserts
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig