Volg ons via
 
 

Appelchips

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Er zijn 2 manieren om appelchips te maken.

Manier 1:
Oven voorverwarmen op 100 graden. Voor appelchips appel wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven. Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Appelchips voorzichtig uit oven nemen en op bord laten afkoelen.

Manier 2:
Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze horizontaal in schijfjes zodat de opening in het midden bewaard blijft. Bedek de bakplaat van de oven met bak- of aluminiumpapier en leg de appelschijfjes erop. Laat de schijfjes 4 uur zachtjes in de oven drogen. Gebruik bij voorkeur de hete lucht-functie op 90 graden en laat de ovendeur op een kier staan. Draai de schijfjes ondertussen een keer om. Daarna de schijfjes gedurende 1 minuut op 180graden in hete frituurolie krokant bakken.

Bron: Smulweb
Met dank aan Leonie81

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-03-2007
Hits: 15575
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
oven, appel, fruit, frituur, krokant