Volg ons via
 

Prei-prut

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Prei-prut

Ingrediënten:
- 500 gr. half-om-half gehakt
- 1 kilo prei
- 10 aardappelen
- 1 grote bouillontablet
- 3 eetl. bloem
- peper, zout en nootmuskaat
- 1/4 liter melk
- 50 gr. geraspte kaas

De aardappelen schillen, in schijven snijden en even (10-15 minuten) laten koken. In een braadpan het gehakt op een laag vuur gaar prakken en met wat peper en zout bestrooien. De prei schoonmaken, in ringen snijden en uit laten lekken, deze bij het gehakt doen met wat peper, zout en nootmuskaat.

De schijven aardappel erbij doen en alles met deksel op de pan 10-15 minuten laten smoren.

Nu 25 gr. boter in een steelpannetje smelten en er 3 eetl. bloem doorroeren. Na 2 minuten 1/4 liter melk bijschenken. Goed blijven roeren en het bouillontablet toevoegen. Blijven roeren tot de saus gebonden is, pannetje van het vuur nemen en er 50 gr. geraspte kaas bijdoen. De dikke kaassaus over de prei-prut doen of er los bij serveren.

Met dank aan Chrisje

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 09-05-2007
Hits: 3310
Categorie: 
Schotels
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
smoren, braadpan, gehakt, aardappel, saus, kaas