Volg ons via
 

Rode-uienmarmelade

Rode-uienmarmelade | Recept voor een lekker bijgerecht van rode uien.

Deze rode uienmarmelade is een zeer bijzondere marmelade, die vooral lekker is bij een pittig rundvlees- of wildgerecht. 

Recept is uit nl.culinair, van Tonny Leeflang, dus een aanrader.

Ingrediënten

1 kg. rode uien
100 gr. boter
300 ml. rode port
100 ml. crème de cassis
200 ml. frambozenazijn
2 eetl. gembersiroop
snufje cayennepeper
snufje kaneel
peper
zout
merg uit 1/2 vanillestokje
1 eetl. bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Snij de uien in blokjes (brunoise). Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiblokjes tot ze glazig zijn, voeg alle andere ingredienten toe, schep alles goed door elkaar en laat het 1 uur, op heel zacht vuur, stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat zonodig inkoken tot bijna alle vocht is verdampt, het moet wel smeuïg blijven. 

Doe de marmelade over in brandschone potjes en giet er een dun laagje olijfolie op, sluit de potjes af, laat afkoelen, bewaar ze in de koelkast.

Met dank aan Peter P

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 25-05-2008
Hits: 3766
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
rode uienmarmelade, rode ui, port, crème de cassis, gembersiroop, basterdsuiker