Zomers stoofpotje | recept voor een stoofpotje met draadjesvlees, tomaten, knoflook, ui en diverse kruiden afkomstig uit onze online kookclub.
Hieronder vind je het recept voor een zomers stoofpotje met rundvlees van Anja1966. Dit recept is afkomstig uit onze online kookclub.
Ingrediënten
Paar uien
2 tenen knoflook
Ongeveer pond draadjesvlees (bijv. riblappen)
Mosterd
Azijn
Hete bouillon
Laurierblaadjes
Kruidnagelpoeder
Koekkruiden (of plakje ontbijtkoek)
Appelstroop
1 blik gepelde tomaten
1 pakje gezeefde tomaten
1-2 theelepels sambal
Handje Italiaanse kruiden
Rijst
Bereidingswijze
Snipper en fruit de uien, de gepelde hele tenen knoflook meefruiten, draadjesvlees in stukken erbij, ingesmeerd met mosterd. Als het bruin is een scheut azijn erbij, hete bouillon erbij met een paar blaadjes laurier, kruidnagelpoeder, koekkruiden en een lepeltje appelstroop en heel zachtjes een paar uur pruttelen. Dan op het laatst de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten erbij, de tomaten een beetje stukmaken, sambal en Italiaanse kruiden erbij, nog even pruttelen.
Ondertussen kook je de rijst en maak je eventueel een eenvoudige salade.
Lees meer over dit recept in onze online kookclub. Zie hier.
Toon meer reacties...