Volg ons via
 
 

Surinaamse pastei van Sje - Kookclub recept nr 23

Surinaamse pastei | Recept voor surinaamse ovenschotel met hamlappen, worteltjes en doperwtjes, tomaten, ui, peper en ketjap asin.

Hieronder vind je een recept uit de Surinaamse keuken, namelijk een recept voor Surinaamse pastei van Sje. Dit recept is afkomstig uit onze online kookclub

Dit recept voor Surinaamse ovenschotel van Sje, een Surinaamse hartige taart, is voor 4 personen. 

Ingrediënten

500 gram hamlappen
1 grote ui
1 rode peper
3 eieren
1 blikje gepelde tomaten
Peterselie
Boter
4 eetlepels Ketjap Asin
1 bouillonblokje
10 plakjes bladerdeeg
1 groot blik erwtjes met worteltjes
Paneermeel

Bereidingswijze

Vlees in blokjes. Ui snipperen. Peper in ringetjes. Eieren hard koken. Peterselie fijn snijden. Boter verhitten in koekenpan en daarin het vlees op hoog vuur omscheppend wat bakken. Ui, gepelde tomaten (incl. vocht), rode peper, bouillonblokje, 1dl water en de ketjap erbij. Goed roeren en het vlees afgedekt een half uurtje op laag vuur laten sudderen. 

Na een kwartier de groenten erdoor scheppen en weer door laten sudderen met de deksel half op de pan zodat het wat in kan koken. 

Ondertussen oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Ingevette ovenschaal bedekken met een gedeelte van het bladerdeeg. Met een vork overal wat gaatjes prikken. De bodem bestrooien met paneermeel. Het vlees-groentenmengsel erin (zorg dat het goed ingekookt is en dat het niet meer te nat is anders blijft het bladerdeeg soepig). De eieren in plakjes bovenop verdelen en de schotel afdekken met bladerdeeg. In het midden van het deeg een gaatje maken zodat hete lucht kan ontsnappen. Klontje boter smelten en het bladerdeegdekseltje daarmee bestrijken. In het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin laten bakken.

Dit is een volwaardige maaltijd (wat machtig vanwege het bladerdeeg namelijk), maar het kan evt. ook met rijst of gekookte aardappelen gegeten worden.

Let op wat de ketjap betreft! Iedereen heeft over het algemeen ketjap manis in huis maar dat verschilt duidelijk van smaak met ketjap asin. Manis is zoet en asin is zout. Dus denk goed na voordat je beslist om manis te gebruiken omdat je dat toevallig in huis hebt, het kan er een heel ander (mogelijk minder smakelijk) gerecht van maken.

Lees meer over dit recept in onze online kookclub. Zie hier

Meer recepten voor hartige taart vind je hier.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 04-06-2011 om 16:18

Even bronvermelding: het originele recept komt uit een Allerhande uit 2005. Ik heb er ietsje aan gesleuteld.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-10-2007
Hits: 8897
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
surinaamse pastei, surinaamse ovenschotel, surinaamse keuken, hartige taart, surinaams gerecht, surinaams recept, hamlappen, ketjap asin