Volg ons via
 

Vlaamse Karbonades van PePo - Kookclub recept nr 35

Vlaamse karbonades | Recept voor in bier gestoofd rundvlees.

Dit recept voor Vlaamse karbonades van PePo is een recept afkomstig uit onze kookclub. Dit recept voor in bier gestoofd rundvlees is door PePo uit de krant geknipt en her en der aan eigen smaak aangepast. Het karbonade recept is voor 4 tot 6 personen

De Vlamingen noemen dit gerecht Vlaamse Karbonade en eten het bij voorkeur met frietjes. Maar het is ook lekker met aardappelpuree en een groene groente!

Ingrediënten

1 kg runderriblappen
ca. 600 gr. sjalotjes
2 volle eetlepels bloem
zout en peper
gelijke delen boter en olie
400-500 ml. donker bier
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
2-3 dl water of bouillon
enkele takjes peterselie

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Pel de sjalotjes en snijd ze elk in 4-6 parten. Doe de bloem met zout en peper in een grote plastic zak en voeg de stukken vlees toe. Schud alles in de zak op en neer tot het vlees met een dun laagje bloem bedekt is.

Verhit gelijke delen olie en boter en bak hierin in twee of drie porties het vlees rondom aan. Neem het met een schuimspaan uit de pan. Voeg eventueel wat extra olie en boter toe en fruit de sjalotten rondom aan in ongeveer 5 minuten. Blus af met het bier en los hierin de mosterd op. Voeg de stukken vlees toe met de bruine suiker en laurierblaadjes. Schenk een scheut water of bouillon in de pan en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag. 

Breek de stelen van de peterselie. Bind er een touwtje om en voeg het pakketje bij het vlees. Stoof het vlees in ca. 2,5-3 uur gaar. Voeg tussentijds telkens een scheut water of bouillon toe. 

Neem de peterselie stelen uit de pan en hak de achtergehouden blaadjes grof. Bestrooi het vlees voor het serveren hiermee.

Als je meer wilt lezen over dit recept, neem dan een kijkje in onze online kookclub.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-03-2008
Hits: 3789
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
vlaamse karbonades, rundvlees stoven, riblappen, karbonade, recept rundvlees, stoofvlees, stoven