Volg ons via
 

Varkenskarbonaden met perziken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten (bij bereiding voor 4 personen):
4 varkenskarbonaden a 175 gr.
zout en peper
100 gr.ontbijtspek in blokjes
50 gr.boter
3 perziken,ontveld,ontpit en in kleine partjes
1 dl droge witte wijn
1/2 dl slagroom

Bereiding:
Bestrooi de karbonaden met wat zout en peper. Bak de blokjes spek in een koekenpan uit. Neem de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Verhit de boter in het spekvet en bak hierin de karbonaden bij matige hitte in 20 minuten rondom mooi bruin en gaar. Neem de karbonaden uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Bak de partjes perzik 3 minuten in het bakvet van de karbonaden. Neem de partjes perzik met een schuimspaan uit de pan en leg ze rond de karbonaden. Roer de wijn,de slagroom en de apart gehouden blokjes gebakken spek door het bakvet en breng de saus aan de kook. Laat de saus 2 minuten flink doorkoken en schenk ze daarna over de warm gehouden karbonaden en perziken.

Serveertip:
Gebakken aardappelen of friet en doperwtjes.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 20-08-2003
Hits: 1906
Categorie: 
Varkensvlees recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig