Volg ons via
 

Lamsfilet met rijst en abrikozen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor lamsfilet met rijst en abrikozen (4 personen):
1 kg lamsfilet
1 kleine gemberwortel
200 gram gedroogde abrikozen
150 gram rijst
saffraan
paprikapoeder
100 gram gepelde amandelen
koriander
2 kruidnagels
2 blaadjes verse salie
tijm
komijn
1 varkensnet
100 gram boter
zout en peper

Bereidingswijze:
Neem een dun stuk vlees dat gevuld en opgerold kan worden. Was de abrikozen. Laat ze 10 minuten weken in lauw water. Laat het varkensnet weken in koud water. Giet de abrikozen af, droog ze en hak ze fijn. Verhit 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de amandelen totdat ze kleur krijgen. Schil de knoflook. Rasp een theelepel gemberwortel. Doe deze samen met de knoflook, wat saffraan, paprikapoeder, koriander, de kruidnagels en wat komijn in een mortier en stamp het mengsel zorgvuldig fijn. Snij de rest van de boter in kleine stukjes, werk er de gestampte specerijen door en smeer het lamsvlees in met deze kruidenboter. Kook de rijst half gaar. Spoel hem af met koud water en droog hem in een doek. Meng hem met de gehakte abrikozen, de amandelen, de fijngehakte salie, wat tijmpoeder en de rest van de kruidenboter, zodat er een homogene vulling ontstaat. Droog het varkensnet af en spreid het uit op een handdoek. Leg er de rijst op in de vorm van een cilinder die de lengte heeft van het vlees. Rol het varkensnet er omheen. Bind het vlees om de vulling goed met touwtjes vast. Zet het vlees in een oven van 200 graden C. op een treeftje en laat het 30 minuten braden. Leg het op een voorverwarmde dienschaal. Voeg wat citroensap bij het lekvocht en meng het goed op hoog vuur. Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel. Giet het vocht over het vlees en serveer.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 20-08-2003
Hits: 3146
Categorie: 
Lams- en schapenvlees
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig