Volg ons via
 

Kipnuggets van verse kipfilet

Kipnuggets | recept voor kipnuggets met verse kipfilet

Ik hou ervan om zo af en toe op kookgebied eens wat te proberen. 1 op de 10 van mijn probeersels is geslaagd en erg lekker (daar staat helaas wel tegenover dat de andere 9 mislukken). Deze kipnuggets van verse kipfilet zijn in ieder geval lekkerder dan de kipnuggets van McDonalds. Een ideaal recept voor als je bezoek een keer wilt verrassen 

We hebben nodig

  • Kipfilet (zoveel als je wilt, 350gr. is gangbaar)
  • Kipkruiden
  • Paneermeel
  • Zout
  • Friteuse (verwarm op 180 graden)
  • Zonnebloemolie

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes van 1 1/2 duimbreedte (bij kleine duimpjes 2x de duimbreedte nemen). Leg ze op een groot bord en giet er net zoveel zonnebloemolie op dat ze glinsteren. Gooi er daarna flink wat kipkruiden op en hussel de blokjes door elkaar. Zorg ervoor dat op alle blokjes voldoende kruiden zit. Bestrooi de blokjes vervolgens met paneermeel en hussel de blokjes nogmaals tot de blokjes geheel zijn bedekt met een laagje paneermeel. Laat het mengsel ca. 30 minuten intrekken en drogen (je kunt de blokjes overigens ook van tevoren bereiden en een tijdje in de koelkast bewaren).  Verwarm vervolgens de friteuse tot 180 graden. Als de friteuse deze temperatuur bereikt heeft dan stop je de blokjes erin. Laat ze 4 tot 5 minuten frituren tot ze goudbruin zijn. Niet langer, want dan verschrompelen ze en mis je de versheid van het kippenvlees.  Haal ze eruit en zorg ervoor dat de blokjes goed uitlekken. Serveer ze vervolgens in een feestelijk bakje aan je bezoek of geniet er zelf van. Geef je toch de voorkeur aan Kentucky Fried Chicken? Zie hier dan het recept voor kipnuggets van KFC.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-03-2007
Hits: 49795
Categorie: 
Bijgerechten, Borrelhapjes, Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kipnuggets, recept kipnuggets, McDonalds, kipnuggets maken, kentucky fried chicken, KFC