Volg ons via
 

Rijst met eieren en champignonsaus

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gr.rijst
8 dl bouillon
25 gr.boter
1 ui kleingesneden
1 teentje knoflook,uitgeperst
250 gr.champignons in plakjes
25 gr.bloem
2 el fijngehakte peterselie
zout en peper
4 eieren,hardgekookt,gepeld en overlangs gehalveerd
2 el kleingesneden bieslook

Bereiding:
  • Kook de rijst in 20 minuten droog en gaar in 5 dl van de bouillon;
  • Houd de rijst warm;
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en het knoflook 3 minuten;
  • Voeg de champignons toe en fruit deze 3 minuten mee;
  • Roer de bloem door het ui-champignonmengsel;
  • Voeg er voortdurend roerend de rest van de bouillon bij tot een gebonden saus is ontstaan;
  • Roer de fijngehakte peterselie door de saus en maak deze op smaak met zout en peper;
  • Schep de warme rijst op een schaal en leg er de eieren op;
  • Schenk de champignonsaus over het geheel en bestrooi het gerecht met het kleingesneden bieslook.

Serveertip:
Serveren met een frisse, knapperige salade.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-08-2003
Hits: 2862
Categorie: 
Rijstgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig