Volg ons via
 

Ajam Setin (hete kip) van PePo - Kookclub recept nr 45

Ajam Setin | Recept voor hete kip van Pepo.

Dit recept voor Ajam Setin (Hete kip) is afkomstig uit onze kookclub. 

Ingrediënten

8 kipkarbonades
1 bouillonblokje (kip)
2 theelepels saté kruiden
1 ui
2 eetl. sambal
2 theel. laos
2 eetl. ketjap (zoet)
2 teentjes knoflook
4 theel. citroensap
100 gr. tempeh

Bereidingswijze

Gebruik kipkarbonades zonder vel en ongekruid. Wrijf ze in met de saté kruiden, bak ze bruin en goed gaar in olie. Haal ze er uit en fruit de ui fijn gesneden in die olie. Doe de kip in een open ovenschaal 30 minuten op 200 graden in de oven voor een droge korst.

Voor de saus

Ui gesnipperd in het braadvocht van de kip in de pan doen. Sambal, laos, kippenbouillon (300 ml. van 1 blokje), ketjap en als laatste citroensap toevoegen. Laat het maar staan tot dat de ui lekker zacht is. Knoflook erbij (kijk uit, te hard meekoken maakt bitter). De pan van het vuur en laten afkoelen. Als het is afgekoeld, de gegrilde kip er in en 4 uur laten intrekken in de koeling. Daarna nog 45 minuten in de oven (200 graden), op een schaal doen en tempeh er overheen kruimelen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-09-2008
Hits: 3496
Categorie: 
Kookclub, Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
ajam setin, hete kip, Indisch, Indonesisch, rijsttafel, sate, sambal, knoflook