Volg ons via
 

46ste KC-recept: Havermoutkruidkoek van Anjowa

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Havermoutkruidkoek (voor 20 bescheiden plakjes of puntjes) van Anjowa

Benodigdheden:
100 gram havermout 
100 gram volkorenmeel
50 gram kristalsuiker 
50 gram bruine basterdsuiker
200 ml magere yoghurt of melk 
100 gram rozijnen / krenten / vijgen / gedroogde abrikozen 
1/2 theelepel zout
1 tl.gemalen kruidnagel of koekkruiden 
2-3 tl.kaneel 
2 theelepels bakpoeder 
1 ei

Bereiding:
Alle droge ingrediënten mengen, daarna het ei en de yoghurt erdoor roeren. Vervolgens de rozijnen, krenten of andere gedroogte vruchten toevoegen. Alles goed doorroeren.  Bakken in een springvorm van ongeveer 20 co doorsnee of in een langwerpige bakvorm.   Ongeveer 50 minuten op 150 tot 160 graden afbakken.  De koek is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer schoon uit komt.  Succes ermee!

P.S. i.p.v. 100 gr,volkorenmeel kan men 50 gram bloem en 50 gr. volkorenmeel nemen en  i.p.v. yoghurt kan men 100 gram gesmolten roomboter nemen. Dit geef natuurlijk wel meer calorieën en vetten.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 12-10-2008
Hits: 1757
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
gebak, koek, vegetarisch, oven, bakblik