Andijvie stamppot | Recept van Sje voor andijviestamppot met mosterd-speksaus.
Dit heerlijke recept voor andijviestamppot met mosterd-speksaus van Sje is afkomstig uit onze online kookclub.
Ingrediënten
Andijvie (hoeveelheid naar eigen smaak)
1 tot 1,5 kg aardappelen
Zout, peper
Melk
Boter
200 gram spekreepjes of spekblokjes
2 dl. bier
3 eetlepels mosterd
2 eetlepels bloem
Bereidingswijze
Schil, snijd en kook de aardappelen.
Bak ondertussen de spekjes zo knapperig als gewenst. Verwarm het bier, voeg mosterd en bloem toe en roer tot het een egaal papje is. Voeg de spekjes toe en je saus is vast klaar. Op laagste vuurtje laten staan en af en toe roeren.
Maak een puree van de aardappelen, zout, peper, melk en wat boter. Je kunt natuurlijk ook puree maken zoals je zelf gewend bent. Voeg de andijvie toe aan de puree.
Serveer de stamppot samen met de saus.
Eventueel vlees naar keuze erbij serveren. Wij eten er gewoon altijd rookworst bij.
Toon meer reacties...