Volg ons via
 

Rode kool met appeltjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rode kool met appeltjes

Ingrediënten:
1 rode kool
1 flinke ui
5 kruidnagels
3 appels
1 klontje boter
1 tl. zout
2 tl. suiker
1 scheut roosvicee
1 scheutje azijn
allesbinder

 
Bereiden:
Maak de rode kool schoon, schaven en wassen.
Doe de helft van de kool in een flinke kookpan.
Daarbovenop de schoongemaakte ui, waarin je de 5 kruidnagels prikt.
Zout en suiker erover strooien dan de rest van de kool erbovenop.
3 appels schillen en in stukken snijden, erbovenop leggen.
Een klontje boter bovenop leggen.
Een flinke mok water toevoegen.

Aan de kook brengen en terugschakelen naar een lagere stand. Zacht laten koken (ongeveer 1 uur). Als de kool gaar (zacht) is de ui eruithalen. Scheutje azijn en een flinke scheut roosvicee toevoegen. Goed doorroeren en indien nodig nog wat binden met allesbinder. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 20-11-2008
Hits: 2155
Categorie: 
Groenten recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
stoven, sudderen