Volg ons via
 

Tomaten gevuld met gehakt

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor tomaten gevuld met gehakt:
4 tomaten
peper
zout
100 gr gehakt
nootmuskaat
1 sneetje oud brood zonder korst
peterselie
paneermeel
20 gr boter

Bereidingswijze:
Was de tomaten. Snijd er aan de kant waar het steeltje gezeten heeft met een tomatenmesje een kapje af. Hol de tomaten uit. Strooi er peper en zout in. Kook de kapjes en het uitholsel ongeveer 5 minuten op laag vuur. Zeef de massa. Wrijf de kapjes zoveel mogelijk door de zeef. Giet het gezeefde vocht in een vuurvaste schotel. Maak het gehakt aan met geweekt en uitgeknepen brood, peper, zout, nootmuskaat en fijngehakte peterselie. Vul de tomaten met gehakt en plaats ze in een vuurvaste schotel. Strooi er paneermeel over en giet er gesmolten boter op. Plaats de schotel ongeveer 20 minuten midden in een warme oven, ongeveer 250-275 graden of stand 5 of 6. De eerste 10 minuten met een deksel er op en daarna zonder deksel. Strooi er voor het opdienen gehakte peterselie over.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 23-08-2003
Hits: 3148
Categorie: 
Gehakt
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig