Volg ons via
 

Roergebakken shoarma met kool van Emootje - Kookclubrecept nr 54

Shoarma recept | dit is een recept voor roergebakken shoarma met spitskool.

Dit is een recept voor roergebakken shoarma met kool van Emootje. Dit roerbak recept is totstandgekomen in onze online kookclub.

Ingrediënten

Spitskool (ik ga uit van 200gr. p.p)
Shoarmavlees( 150gr. p.p)
Shoarmakruiden
Zout en peper
Flinke ui
Rijst
Beetje olie

Bereidingswijze

Snijd de kool in fijne repen en de ui in stukjes. Zet ondertussen een pan water op voor de rijst. Rijst koken zoals je gewend bent. Verwarm de olie in de wok, wadjan of hapjespan en bak hierin het shoarmavlees. Als het vlees is dichtgeschroeid de ui stukjes erbij en meebakken tot die glazig zijn. Dan handje voor handje de kool erbij en omscheppen. Peper en zout naar smaak en ook de extra shoarmakruiden naar smaak. (Ik vind het moeilijk om hiervan hoeveelheden te geven, omdat smaken nu eenmaal verschillen.)

Eet hier witte rijst of nasi bij. Heerlijk!

Dit is mijn basisrecept voor roergebakken spitskool, je kun hier enorm mee variëren. Door bijvoorbeeld andere groenten erbij  te doen, champignons, paprika, groene boontjes enz.

Lees meer over dit recept in onze kookclub. Zie hier.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-03-2009
Hits: 8876
Categorie: 
Roerbakken en Wokken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
roerbak shoarma, shoarma recept, roerbakken, wokken, spitskool, witte kool, rijst, nasi, wok, wadjan, hapjespan